ChronoShield™ Znanost

ZAŠTITA STANICA ZA USPORAVANJE STARENJA

Zašto starimo?

Starenje se može definirati kao akumulacija oštećenja kroz vrijeme, što dovodi do sve veće slabosti stanica, organa i organizama. Uzrok ove akumulacije oštećenja složen je zbog zamršenosti bioloških sustava, ali se može pojednostaviti na sljedeći način: sve aktivnosti u stanicama akumuliraju štetu, a svi poznati uzroci starenja mogu se promatrati kao kvar određenog sustava. Da pojednostavimo, starenje je skup promjena koje se akumuliraju tijekom vremena zbog sve veće proizvodnje oštećenih stanica.

Što uzrokuje oštećenje stanica?

Dva glavna štetna čimbenika su korozija (oksidacija) i gubitak sposobnosti stanica za razgradnju (starenje). Biološki materijal oksidira kao i svaki drugi materijal, možda čak i više zbog složenosti biološkog materijala. Temeljna kemija starenja su oštećenje stanica i nakupljanje ostarjelih stanica u nedostatku razgradnje. Budući da sve funkcije u životu obavljaju stanice, ovo nakupljanje oštećenih stanica dovodi do toksičnog okruženja za zdrave stanice u blizini. U mladosti imamo vrlo malo oštećenih stanica i imamo potpuno funkcionalne sustave održavanja, što rezultira malim stopama smrtnosti. Kada je sustav održavanja oštećen, što se s vremenom događa oksidacijom, on postaje daleko manje učinkovit, a dolazi do sve većeg nakupljanja oštećenih stanica.

Dakle, kako možemo intervenirati?

Potrebno je smanjiti oksidaciju i zaštititi stanice. Oksidacija dolazi iz našeg oksidativnog metabolizma koji je ljudima ono što je benzin automobilu. Događa se u mitohondrijima, gdje se energija proizvodi sagorijevanjem šećera uz pomoć kisika. Bez toga nema života. Jedan posto kisika završi kao slobodni radikali, agresivni oblik kratkotrajnih molekula nestabilnog kisika koje vežu i oštećuju sve.Antioksidansi igraju glavnu ulogu u neutraliziranju oštećenja stanica i djeluju kao magneti na radikale. Ključno je pronaći učinkovit antioksidativni koktel i koristiti ga za prevenciju, počevši što je ranije moguće.

Zašto antioksidansi nisu dovoljni za usporavanje starenja?

Antioksidansi smanjuju oksidativni stres, ali također smanjuju našu prirodnu sposobnost obrane od stresa. Pokazalo se da sami antioksidansi nisu dovoljni zbog složenosti bioloških sustava, pa su znanstvenici tražili načine za izravnu zaštitu stanica. Molekule koje se nazivaju hidrofobni antioksidansi mogu zaštititi stanice od oksidacije slobodnih radikala tako što se vežu za njihovu membranu, tvoreći zaštitni štit. Ove molekule također pomažu stanicama da zadrže svoju optimalnu aktivnost održavanjem integriteta membrane.

Mogu li dodaci protiv starenja kao što je Chronoshield imati neke učinke pomlađivanja?

Po prvi put možemo biti optimistični da bi ciljani koktel molekula protiv starenja mogao ne samo usporiti proces starenja, već ga i preokrenuti. Imajući na umu da je oštećenje stanica uzrok starenja, to nas navodi na zaključak da bi zaštita stanica, uklanjanje oštećenih stanica i sintetiziranje novih iz zdravih, ne samo zaustavilo starenje, već i vratilo proces unatrag, praktički pomlađujući tijelo. Iako ne možemo promijeniti svoju kronološku dob, svakako možemo poraditi na našoj biološkoj dobi.

Koje su prednosti karotenoida u Chronoshieldu?

Karotenoidi su prirodni odgovor na jedan od najjačih izvora energije i stresa na Zemlji: sunčevu svjetlost! Kako bi mogle izvući energiju iz sunčeve svjetlosti, biljke su najprije razvile karotenoide kao štit protiv dodatne energije i oksidirajućeg učinka sunčeve svjetlosti. Drugi organizmi kao što su ekstremofilne bakterije i Archaea također su razvili vlastite karotenoide kako bi postali otporni na najekstremnije uvjete na planetu. Brojna istraživanja pokazala su i pozitivno djelovanje karotenoida na kožu, vid, pa čak i na mozak.

CHRONOSHIELD

Revolucionarni dodatak koji štiti stanice ljudskog tijela sa svrhom usporavanja procesa, posebice na usporeno starenje kože.

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu
   Izračunaj dostavu
   Spremi kupon
   Dostupni kuponi
   2gss64j2 100% popusta
   7frtbgmt 100% popusta
   9x2wb7d2 100% popusta
   axnxpxqn 100% popusta
   btsr9prw 100% popusta
   This site is registered on wpml.org as a development site.